Húsvéti töltött keksz

clock

Elkészítési idő

kb. 25 perc
clock

Mennyiség

kb. 20 darab

Hozzávalók

  • 200 g liszt
  • 200 g Kölln finomszemű zabpehely
  • 200 g vaj
  • 4 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 50 g finomra őrölt mandula
  • 3 ek. víz

 

A díszítéshez:

  • 3 ek. lekvár vagy zselé
  • 1 ek. porcukor

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt.
A lisztet a Kölln zabpehellyel, a vajjal, a tojássárgákkal, cukorral, vaníliás cukorral, mandulával és vízzel keverjük tésztává, majd hagyjuk fél órára hűvös helyen. A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtsuk ki és húsvéti mintás sütemény kiszúróval vágjunk ki kekszeket. Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük aranybarnára őket.

A kihűlt kekszeket kenjünk meg lekvárral majd helyezzük egymásra őket és szórjuk meg porcukorral.

Alsó- / felső sütés: 200 °C
Légkeveréses sütés: 180 °C
Sütési idő: 10 - 12 perc