Grillezett zöldségek zabkorpával és parmezánnal

clock

Elkészítési idő

kb. 25 perc
clock

Mennyiség

4 adag

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán
  • 1 csipet só
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db cukkini
  • 2 db kaliforniai pirospaprika
  • 1 db kaliforniai zöldpaprika
  • 1 db kaliforniai sárga paprika
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 csipet frissen őrölt bors
  • 200 g koktélparadicsom
  • 1 marék fűszernövény (bazsalikom, oregánó, rozmaring)
  • 4 ek. Kölln zabkorpa
  • 1 db mozzarella golyó
  • 60 g parmezán

Elkészítés

A padlizsánt hosszában vágjuk vastag szeletekre, sózzuk meg és hagyjuk állni kb. 20 percig. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát. A vöröshagymát vágjuk karikákra, a fokhagyma gerezdeket negyedeljük. Mossuk meg a cukkiniket és vágjuk átlósan hosszú szeletekre. A paprikákat mossuk meg és vágjuk vastag csíkokra. A padlizsánt töröljük szárazra és vágjuk csíkokra.
Melegítsük elő a sütőt.

Melegítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat grillserpenyőben és pirítsuk meg a padlizsán csíkokat. Ízesítsük borssal és tegyük a tepsinkbe. A maradék olíva olajon pároljuk meg a hagymát, fokhagymát, paprikát és cukkinit. Ízesítsük sóval, borssal és öntsük a tepsinkbe. A koktélparadicsomot mossuk meg és vágjuk félbe őket. Mossuk meg a fűszernövényeket, rázzuk szárazra és vágjuk durvára őket. Tegyük a tepsibe és keverjük össze a többi hozzávalóval majd szórjuk meg Kölln zabkorpával. A lecsepegtetett mozzarellát kockázzuk fel és szórjuk a zabkorpa tetejére. Végül az egészet szórjuk meg parmezánnal és süssük 20-25 percig.

Alsó- / felső sütés: 180 °C
Légkeveréses sütés: 160 °C
Sütési idő: 20 - 25 perc