Gofri torta

Elkészítési idő
kb. 1 óraMennyiség
egy tortaHozzávalók
Hozzávalók egy tortához:
- 150 g tejföl
- 70 g juharszirup
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 125 g Kölln finomszemű zabpehely
- 125 g liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. kakaópor
Hozzávalók a töltelékhez:
- 200 ml habtejszín
- 1 cs. habfixáló
- 1 cs. vaníliás cukor
- egy kis fahéj
- 1 alma
- 3 ek. almaszósz
- 75 g szeletelt mandula
- egy kis cukor
- 2 ek. csokoládéreszelék
Elkészítés
A tejfölt keverjük el a juharsziruppal, a vaníliás cukorral, sóval, és egyenként üssük hozzá a tojásokat. Lassan kevergetés mellett adjuk hozzá a Kölln zabpelyhet, a lisztet és a sütőport.
Az előmelegített gofrisütőben süssünk két aranybarna gofrit. A maradék tésztába keverjük hozzá a kakaóport és süssünk még két gofrit.
Verjük fel keményre a habtejszínt és adjuk hozzá a habfixálót, a csomag vaníliás cukrot egy kis fahéjjal.
A gofrit felváltva rétegezzük krémmel.
Az első krém rétegre tegyük az egyik felét az almának felkockázva és almaszószt majd fedjük be a következő gofrival. A következő réteg krémet szórjuk meg mandulával és fedjük be a gofrival. Ezt a réteg krémet szórjuk meg fahéjjal és cukorral. Az utolsó réteg krémet díszítsük a másik fél almának almaszeleteivel, mandulával és csokoládé reszelékkel.