Gofri torta

clock

Elkészítési idő

kb. 1 óra
clock

Mennyiség

egy torta

Hozzávalók

Hozzávalók egy tortához:

  • 150 g tejföl
  • 70 g juharszirup
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 125 g Kölln finomszemű zabpehely
  • 125 g liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. kakaópor

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 200 ml habtejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • egy kis fahéj
  • 1 alma
  • 3 ek. almaszósz
  • 75 g szeletelt mandula
  • egy kis cukor
  • 2 ek. csokoládéreszelék

Elkészítés

A tejfölt keverjük el a juharsziruppal, a vaníliás cukorral, sóval, és egyenként üssük hozzá a tojásokat. Lassan kevergetés mellett adjuk hozzá a Kölln zabpelyhet, a lisztet és a sütőport.

Az előmelegített gofrisütőben süssünk két aranybarna gofrit. A maradék tésztába keverjük hozzá a kakaóport és süssünk még két gofrit.

Verjük fel keményre a habtejszínt és adjuk hozzá a habfixálót, a csomag vaníliás cukrot egy kis fahéjjal.

A gofrit felváltva rétegezzük krémmel.
Az első krém rétegre tegyük az egyik felét az almának felkockázva és almaszószt majd fedjük be a következő gofrival. A következő réteg krémet szórjuk meg mandulával és fedjük be a gofrival. Ezt a réteg krémet szórjuk meg fahéjjal és cukorral. Az utolsó réteg krémet díszítsük a másik fél almának almaszeleteivel, mandulával és csokoládé reszelékkel.