Diós kenyér

Elkészítési idő
kb. 1 óraMennyiség
kb. 15 szeletHozzávalók
- 300 ml langyos víz
- 1 kocka élesztő
- 1-2 tk. só
- 1 ek. méz
- 350 g liszt
- 150 g Kölln Bio finomszemű zabpehely
- 200 g dió
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt. Öntsük egy tálba a vizet, morzsoljuk bele a kocka élesztőt és habverő segítségével keverjük el. A sót keverjük el egyenletesen a mézzel. Majd adjuk hozzá a lisztet, a finomszemű zabpelyhet és a durvára vágott diót. A tésztát jól gyúrjuk össze és hagyjuk kelni 15 percig. Ezután röviden gyúrjuk újra.
A tésztából formázzunk kenyeret. A tetején vágjuk be és hagyjuk még 5 percig kelni a sütés előtt.
Alsó- / felső sütés: 200 °C
Légkeveréses sütés: 180 °C
Sütési idő: 30 - 35 perc
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Tipp: A sütőben egy vízzel teli tál a kenyér mellett, különösen ropogós héjat ad a kenyérnek.