Diós kenyér

clock

Elkészítési idő

kb. 1 óra
clock

Mennyiség

kb. 15 szelet

Hozzávalók

  • 300 ml langyos víz
  • 1 kocka élesztő
  • 1-2 tk. só
  • 1 ek. méz
  • 350 g liszt
  • 150 g Kölln Bio finomszemű zabpehely
  • 200 g dió

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt. Öntsük egy tálba a vizet, morzsoljuk bele a kocka élesztőt és habverő segítségével keverjük el. A sót keverjük el egyenletesen a mézzel. Majd adjuk hozzá a lisztet, a finomszemű zabpelyhet és a durvára vágott diót. A tésztát jól gyúrjuk össze és hagyjuk kelni 15 percig. Ezután röviden gyúrjuk újra.

A tésztából formázzunk kenyeret. A tetején vágjuk be és hagyjuk még 5 percig kelni a sütés előtt.

Alsó- / felső sütés: 200 °C
Légkeveréses sütés: 180 °C
Sütési idő: 30 - 35 perc
Elkészítési idő: kb. 1 óra

Tipp: A sütőben egy vízzel teli tál a kenyér mellett, különösen ropogós héjat ad a kenyérnek.