Csokoládés-meggyes Brownie

Elkészítési idő
30 percMennyiség
kb 24 szeletHozzávalók
- 400 g étcsokoládé bevonó
- 200 g vaj
- 80 g cukor
- 1 őrölt vanília rúd
- csipetnyi só
- 4 tojás (M)
- 150 g Kölln csokoládés-meggyes müzli
- 150 g búzaliszt (405)
- 1 ek. sütőpor
- 200 g aprított dióbél keverék
- 200 ml tej
- 2×125 g tasakos étcsokoládé bevonó
Elkészítés
Aprítsa az étcsokoládé bevonót és víz segítségével olvassza fel. Melegítse elő a sütőt (alsó-felső: 175°C, légkeveréses: 150°C). Keverje krémesre a vajat, a cukrot, a vaníliát és a sót, fokozatosan adja hozzá a tojásokat. Keverés közben adja hozzá a megolvasztott étcsokoládé bevonót. Keverje össze a Kölln müzlit, a lisztet és a sütőport. Adja hozzá a dióbél keverék 2/3-át és a tejet. Egyenletesen oszlassa el a masszát egy mély, sütőpapírral bélelt tepsiben és süsse kb. 30 percig. Miután kihűlt, díszítse a maradék dióbél keverékkel és az olvadt tasakos étcsokoládé bevonóval.