Csirkemell zabpehely kéreggel

Elkészítési idő
kb. 45 perc (várakozási időt nem számítva)Mennyiség
6 adagHozzávalók
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 piros chili paprika
- 3 ek. szójaszósz
- 2 ek. méz
- 6 csirkemellfilé
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor friss koriander
- 4 ek. Kölln nagyszemű zabpehely
- 80 g lágy vaj
- 1 tojás (M méretű)
- 2 csipet só
- 1 csipet bors
További hozzávaló:
- 1 ek. zsír az edény kikenéséhez
Elkészítés
Pucoljuk meg a fokhagymát és nyomjuk át fokhagymanyomón. Magozzuk ki a chilipaprikát és vágjuk nagyon apróra. A szójaszószt keverjük el a fokhagymával, a chilivel és a mézzel majd kenjük meg vele a csirkemellfiléket. Hagyjuk a húst pácolódni legalább egy óráig.
Közben mossuk meg a petrezselymet és a koriandert, töröljük szárazra a leveleiket majd vágjuk apróra. Keverjük el az apróra vágott fűszernövényeket a zabpehellyel, a vajjal és a tojással majd sózzuk, borsozzuk.
A pácolt csirkemelleket tegyük egy kizsírozott tűzálló edénybe és kenjük be a zabpelyhes keverékkel. Fedjük le az edényt alufóliával és tegyük előmelegített sütőbe 15 percre. Ezután még süssük 15 percig alufólia nélkül.
Tálaljuk sült burgonyával, túrós mártogatóssal és salátával.
Alsó- / felső sütés: 180 °C
Légkeveréses sütés: 160 °C
Sütési idő: kb. 30 perc
Elkészítési idő: kb. 45 perc (várakozási időt nem számítva)