Csirkemell zabpehely kéreggel

clock

Elkészítési idő

kb. 45 perc (várakozási időt nem számítva)
clock

Mennyiség

6 adag

Hozzávalók

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 piros chili paprika
  • 3 ek. szójaszósz
  • 2 ek. méz
  • 6 csirkemellfilé
  • ½ csokor petrezselyem
  • ½ csokor friss koriander
  • 4 ek. Kölln nagyszemű zabpehely
  • 80 g lágy vaj
  • 1 tojás (M méretű)
  • 2 csipet só
  • 1 csipet bors

 

További hozzávaló:

  • 1 ek. zsír az edény kikenéséhez

Elkészítés

Pucoljuk meg a fokhagymát és nyomjuk át fokhagymanyomón. Magozzuk ki a chilipaprikát és vágjuk nagyon apróra. A szójaszószt keverjük el a fokhagymával, a chilivel és a mézzel majd kenjük meg vele a csirkemellfiléket. Hagyjuk a húst pácolódni legalább egy óráig.

Közben mossuk meg a petrezselymet és a koriandert, töröljük szárazra a leveleiket majd vágjuk apróra. Keverjük el az apróra vágott fűszernövényeket a zabpehellyel, a vajjal és a tojással majd sózzuk, borsozzuk.

A pácolt csirkemelleket tegyük egy kizsírozott tűzálló edénybe és kenjük be a zabpelyhes keverékkel. Fedjük le az edényt alufóliával és tegyük előmelegített sütőbe 15 percre. Ezután még süssük 15 percig alufólia nélkül.

Tálaljuk sült burgonyával, túrós mártogatóssal és salátával.

Alsó- / felső sütés: 180 °C
Légkeveréses sütés: 160 °C
Sütési idő: kb. 30 perc
Elkészítési idő: kb. 45 perc (várakozási időt nem számítva)